Det Mælkefri Køkken

Jeg har netop fået den splinternye kogebog ”Det Mælkefri Køkken” fra Madgudinden Karina Willumsen hjem, så jeg kan forhandle den i Klinik for Selvhelbredelse. Kogebogen er for dig der gerne vil lave lækker mad uden mælk.

Karina er en pioner indenfor at udvikle nye opskrifter til mad uden mælk, gluten, sukker og meget mere, som virker forstyrrende på vores balance.

At man ikke tåler eller ønsker mælk i sin kost, betyder ikke nødvendigvis at man er hensat til at spise kedelig mad eller at man skal gå glip af en masse nydelse. Karina går ind for at maden skal vare lækker, nydelsesfuld og give god energi til alle sanser, samtidig med at den nærer kroppen, og det bærer hendes nye kogebog præg af.  Det er en superlækker kogebog med stor kærlighed til mad og gennemprøvede opskrifter man kan bruge både til både hverdag og når der er gæster.

Jeg har ikke selv mælkeintolerance eller mælkeallergi, men jeg har gennem de sidste 10 år, efter at jeg påbegyndte min egen selvhelbredelsesrejse, skåret kraftigt ned på mit forbrug af mælkeprodukter.  Jeg drikker ikke længere mælk, og bruger det kun i begrænset omfang i min madlavning. Jeg kan mærke, at jeg generelt har det bedre, når jeg ikke får almindelig mælk. Især har det betydning for min fordøjelse, hvor jeg ikke føler mig så tung og oppustet.

Hvis du også er en af dem, der gerne vil begrænse dit mælkeindtag, så er ”Det Mælkefri Køkken” et godt sted at starte.

det mælkefri køkken

Kogebogen er bygget op som en basiskogebog, hvor du først får masser af fakta om mælk, mælkeintolerance og kost, samt en guide til ingredienser.

Så følger basisopskrifter på mælkefri alternativer til mælkeprodukter som:

–          Ost

–          Yoghurt

–          Cremefraiche

–          Flødeskum

Derefter er der opskrifter på mad uden mælk i alle kategorier:

–          Sovse

–          Brød og boller

–          Morgenmad,

–          Aftensmad

–          Tilbehør til aftensmad

–          Salater

–          Is

–          Desserter og kager

–          Chokolade og snacks

”Det Mælkefri Køkken” er fuld af lækre og inspirerende billeder, der gør, at man får lyst til at gå i gang i køkkenet med det samme.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at skære endnu længere ned på mit eget mælkeforbrug, nu hvor jeg har fundet ud af, at der er masser af lækre alternativer til mad uden mælk i ”Det Mælkefri Køkken”.

Kogebogen er på 224 sider, i lækker indbundet udgave og koster 249 kr.
Du kan købe den i Klinik for Selvhelbredelse.