Hvorfor skriver jeg ikke bare navnet på de homøopatiske lægemidler, jeg anbefaler?

Det skyldes de specielle regler for homøopatiske lægemidler, som er fastsat af Sundhedsstyrelsen.

Homøopatiske midler er stærkt fortyndede. Ofte indeholder de kun milliontedele eller billiontedele af de stoffer fra mineral-, plante og dyreriget, som de stammer fra.

Homøopatiske lægemidler

Når man analyserer homøopatiske lægemidler finder man ingenting

Midlerne indeholder faktisk så små mængder af stofferne, at man typisk ikke vil kunne genfinde dem i en analyse af produktet. Homøopatiske lægemidler er energimedicin, dvs. det er udelukkende energien fra de oprindelige stoffer, der gør dem aktive. Jo tyndere de er (højere potens) desto ”stærkere” virker de. Men i analytisk forstand er det altså ”bare” en flaske vand, alkohol eller nogle sukkerpiller eller drikkeampuller med saltvand. Trods det manglende ”fysiske indhold” har Sundhedsstyrelsen ikke kunnet afvise at homøopatiske produkter rent faktisk har en effekt, men da indholdet ikke kan forklare effekten, har Sundhedsstyrelsen valgt, at midlerne ikke må have et ”godkendt indikationsområde”. Dvs. de er ikke godkendte til at behandle bestemte sygdomme. Derfor må man heller ikke skrive på produkterne hvad de gør godt for, eller reklamere for dem på samme måde som for almindelige lægemidler.

Så når du køber homøopatiske lægemidler kan du ikke se på etiketten hvad de skal gøre godt for, men du er henvist til at finde information om produkterne andre steder, som f.eks. ved at spørge mig eller en anden behandler.

Jeg må ikke nævne bestemte produkter ved navn, men kun oplyse om de enkelte indholdsstoffers egenskaber. Det er fordi jeg selv er forhandler, og dermed pr. definition har en økonomisk interesse i produkterne.

Hvis du vil have rådgivning om, hvilke homøopatiske produkter du skal bruge, er du velkommen til at kontakte mig for at få min 15 eller 30 minutters konsultation over telefon. Her har du også mulighed for bestille produkterne, og så dem tilsendt, så du ikke skal have besvær med at finde dem på nettet eller selv bestille dem i helsekostbutikken. Men fordi jeg har denne service, må jeg altså desværre ikke skrive frit om navngivne produkters fortræffeligheder. Men da jeg gerne må vejlede mine klienter, er du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig for at få en konsultation. Så skal jeg nok hjælpe, så du kan komme i gang med en mild og effektiv homøopatisk behandling, der styrker dine selvhelbredende kræfter, og tager fat i årsagerne til dine symptomer. Det kan du læse mere om her