Svimmelhed?

Virus på balancenerven?

Menières sygdom?

Du behøver ikke at lære at leve med det!

Svimmelhed kan behandles!

Har du fået stillet diagnosen Menières sygdom eller svimmelhed? Eller fået at vide at din svimmelhed nok skyldes en virus på balancenerven?– og at det er en kronisk tilstand og at der ikke kan gøres noget ved det? At det er håbløst og at du bare må lære at leve med det?

Så er den gode nyhed: Det er ikke sikkert, at du har fået den rigtige information fra din læge om muligheden for behandling!

I langt de fleste tilfælde kan svimmelhed nemlig sagtens afhjælpes, selv om lægen har givet op. Men lægen er jo begrænset af den medicin eller metode han kender til… Og de fleste læger ved desværre ikke at der findes alternativ behandling, som kan hjælpe patienterne.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om 3 almindelige årsager til svimmelhed, som alle kan behandles. Måske kan du også få hjælp mod din svimmelhed.

3 årsager til svimmelhed

De 3 almindelige årsager til svimmelhed er: svimmelhed kan behandles

–          Muskelspændinger

–          Virus på balancenerven

–          Negative følelser

Eller en kombination af disse.

Muskelspændinger kan give svimmelhed

Ofte skyldes svimmelhed at nogle af musklerne i hals og nakke og omkring kraniet er spændte. Især den skrå halsmuskel, der går fra kravebenet til nakken er en bandit i forhold til svimmelhed. Jeg har kunder, hvis halsmuskler er så spændte, at de ikke længere føles som om de er lavet af kød af kød og blod, men snarere som om de er lavet er træ eller metal. Det kræver ofte behandling flere gange, at få afspænding i musklerne, når de er så spændte. Når musklerne er spændte konstant, påvirker det kraniet så meget at der kommer ubalancer helt ind i det indre øre, hvor vores balancefunktion sidder. Derfor kan muskelspændingerne udløse svimmelhed.

Ved at afspænde musklerne vil svimmelheden ofte lette.

Du føler dig svimmel men kan ikke mærke spændingerne i halsen

Det er ikke så logisk at koble halsmuskler og svimmelhed sammen. Hvis man ovenikøbet har fået at vide af lægen at ens tilstand ikke kan behandles, tænker man slet ikke på, hvad der kan være årsagen. Det eneste man lægger mærke til, er at man er svimmel.

Derfor går man ofte rundt med svimmelhed i lang tid uden at få gjort noget ved det. Imens hober spændingerne sig yderligere op. Og tilstanden bliver værre, indtil man maske tilfældigvis kommer til kranio-sakralterapi og behandleren opdager at, og man har spændinger i halsmusklerne og faktisk KAN få gjort noget ved sin svimmelhed.

Som oftest lægger man dog ikke selv mærke til at halsmusklerne er spændte, fordi spændingerne ikke giver smerter i selve musklerne, men derimod andre steder i kroppen f.eks. i nakken, panden eller kæberne, og det er ofte pga. disse smerter at man søger behandling.

 

Sådan kan halsmusklerne afspændesSpænding i halsmusklerne er årsag til svimmelhed

Musklerne kan afspændes ved hjælp af Kranio-Sakral-Terapi og/eller Rosenbergteknik (blid bindevævs- og triggerpunktsmassage).

Du kan også selv prøve at massere halsmusklerne blidt. Undgå at massere på blodårerne på halsen, der hvor du mærker puls.

 

Derfor får du spændinger, der giver dig svimmelhed

Spændingerne i de skrå halsmuskler opstår ved:

At du er holder hovedet drejet mere til den ene side end den anden gennem længere tid

  • Det kan være at din computerskærm ikke står direkte ud for dit tastatur, så du drejer hovedet når du skal kigge på skærmen, det kan blive til mange timer om dagen, hvis du arbejder på kontor.
  • At du sover på maven, og hovedet derfor ligger drejet til den ene side
  • At du holder telefonen med skulderen
  • Har en arbejdsstilling, hvor du er nødt til at dreje hovedet til siden

At du lægger nakken meget tilbage gennem længere tid for at se eller lave noget ovenover dit hoved f.eks. at du maler lofter, eller din computerskæm står for højt (du skal helst kigge ned på den)

Tunge løft eller træning, hvor du bruger halsmusklerne forkert (f.eks. at du spænder dem, når du skal bruge armmusklerne)

Dårlig kropsholdning og skævheder andre steder i kroppen kan forplante sig som spændinger i hals og nakke, f.eks. kan et skævt bækken, hvor den ene hofte sidder højere end den anden, så det føles som om det ene ben er kortere end det andet, give spændinger i halsmuskulaturen.

Piskesmælds-ulykker. Her er hele hals- og nakkemuskulaturen blevet påvirket både til at blive kraftigt udstrakt og stærkt sammentrukket. Det kan giver gener i årevis, hvis det ikke bliver behandlet.

At din vejrtrækning er for overfladisk eller nedsat og foregår oppe i brystet pga. f.eks. astma eller hoste eller andre former for åndedrætsbesvær.

Emotioner og negative følelser som f.eks. stress kan sætte sig som spændinger (se mere om dette længere nede i artiklen)

 

Hvis ikke du ændrer på de ting, der giver dig spændinger i de skrå halsmuskler, vil svimmelheden sandsynligvis vende tilbage igen, selv om den forsvinder efter behandling.

 

Homøopati afhjælper virus på balancenerven Homøopati afhjælper virus på balancenerven

Homøopatiske midler har også en god effekt på svimmelhed, især ved såkaldt virus på balancenerven. Man tager en kombination af 2 forskellige præparater som en kur gennem 3 måneder.

Kuren er mest effektiv for dig, som tidligere har haft en virusinfektion, f.eks. influenza.

Har du tidligere haft en virusinfektion, kan det være rester fra denne, der er skyld i at u ikke kan komme i balance og føler dig svimmel. Den homøopatiske kur er muligvis tilstrækkelig til at afhjælpe svimmelheden, hvis den er opstået efter en virusinfektion.

Jeg vil dog altid anbefale dig også at få løsnet musklerne i hals og nakke, hvis du kan mærke at de også er lidt spændte, fordi det ofte er en skjult, men meget vigtig, medvirkende årsag til svimmelheden.

 

Dine følelser kan gøre dig svimmel

Nu har jeg snakket om fysiske årsager til svimmelhed, men det er bestemt også værd at tale om de emotionelle ting eller udfordringer, som kan være med til at gøre dig svimmel. Dine følelser og tanker har stor betydning for hvordan du har det, og er de negative, kan dine emotioner sætte sig som spændinger i kroppen.

Svimmelhed skyldes ofte stress, at du føler dig overbebyrdet, usikker og ude af balance. Maske synes du at livet er én lang balancegang, og du føler dig usikker på hvad de skal gøre eller ikke gøre for ikke at træde forkert eller ved siden af.

Måske nægter du at acceptere tingene som de er, og det sender dig ud af balance at dine tanker ikke er realistiske, eller ikke forholder sig til virkeligheden, eller at du lader dine tanker flyve kaotisk rundt fra det ene til det andet.

Måske har du svært ved at finde ud af hvilken retning du skal tage i livet, og bliver ved med at gentage de samme ting, som om du kører rundt i en karrusel.

 

Stop multi-tasking, hvis du er svimmel

Hvis du er svimmel kan det hjælpe dig at lære at koncentrere dig om én ting ad gangen. Lad være med at prøve på at multitaske eller forsøge at få overblik over alt. Accepter at det ikke kan lade sig gøre. Prioriter det vigtigste og lad resten være. emotionelle årsager til svimmelhed

Find ud af i hvilken retning du gerne vil med dit liv, og tag det første skridt. Hvis det er forkert kan du altid ændre retning. Men at køre rundt i de samme små cirkler igen og igen, gør dig svimmel. Hvis du føler at du sidder fast i hverdagens centrifuge, men inderst inde godt ved at det er forkert, er du nødt til at træde ud af trædemøllen, hvis du vil af med svimmelheden.

Bachs blomster-dråber er et glimrende værktøj, der kan hjælpe dig med at få dine følelser og tanker gjort positive, og dermed hjælpe dig ud af det, der gør dig svimmel, og give dig balancen tilbage.

Svimmelhed kan også være et symptom

Svimmelhed er ikke altid en sygdom i sig selv. Svimmelhed kan også være et symptom på anden sygdom eller ubalancer eller på at du mangler visse næringsstoffer. Bliv derfor altid tjekket af lægen, hvis du føler dig svimmel og det ikke går over af sig selv ret hurtigt. Hvis svimmelheden ikke skyldes noget andet, eller lægen ikke kan hjælpe, og fortæller dig at du må lære at leve med det, kan et holistisk behandlingsforløb ofte være løsningen til at få det bedre alligevel og måske komme helt af med svimmelheden.