Når kastanjetræet står med sine store, saftige og kraftige knopper, så går det SÅ hurtigt med at knopperne udvikler sig til blade, at man nærmest kan se træet gro…

Derfor skal man være opmærksom på træets udvikling, hvis man vil nå at lave Bach’s Blomster-remedie Chestnut Bud, som laves på kastanjeknopper, der er i udvikling, men endnu ikke er blevet til blade. Det kan hurtigt blive for sent, hvis man ikke griber chancen, mens den er der.

Og det er faktisk det, der er hele pointen i blomsterremediet Chestnut Bud. At man skal være i nuet og lære af de ting, der sker, og gribe chancen, mens den er der. Hvis man hele tiden er 2 skridt foran i sit hoved, eller bilder sig ind at man kan multi-taske, så overser man nuets muligheder, og vil ofte begå de samme fejl om og om igen, og blive udsat for samme slags omstændigheder igen og igen.

Jeg lavede en essens af Chestnut Bud den 24. marts 2012, og det var lidt af en sejr for mig: Dels var det det første Bach-remedie jeg selv lavede, og dels har det flere gange glippet for mig bare at nå at få fotograferet kastanjetræet, mens det stod i knop  – fordi jeg hele tiden liiige skulle noget andet…. Og så var det for sent. Det bloggede jeg for øvrigt om sidste år

Bob Proctor er p.t. en af mine mentorer, og han taler også en del om det med at udnytte tiden. Vi har alle sammen samme tid til rådighed: 24 timer i døgnet. Det er hvad vi vælger at bruge dem til, der kan gøre den store forskel i vores liv.  For vi kan ikke styre tiden; vi kan ikke strække den eller sætte den i stå, selv om vi nok så gerne ville. Tiden går stille og roligt og helt af sig selv… Men som Bob Proctor siger, så bør vi respektere tiden, fordi tid er det, som vores liv er lavet af. Han reciterer det lille digt (desværre ved jeg ikke hvem, der er poeten bag digtet), som jeg har gengivet her ved siden af billedet af en kastanjeknop fra vores eget træ i haven. Jeg synes deres budskaber passer så fint til hinanden 🙂

Prøv at stille dig selv spørgsmålet: ”Hvordan kan jeg bedst muligt værdsætte og dermed få glæde og gavn af den tid, jeg har til rådighed i dag?” og med Chestnut Bud in mente kan du også spørge dig selv: ”Er jeg fuldt tilstede, så jeg både kan observere og lære af de ting, der sker, og så jeg kan slippe for at gentage det samme negative mønster”. Hvis du ikke kan svare ja til det sidste spørgsmål, så får du ét gæt på, hvilket af Bachs blomsterremedier, du vil have gavn af!

Carpe Diem!
Ulla