En af mine yndlingsbøger indenfor personlig udvikling er “Kast lys over skyggen” der handler om at integrere sine skyggesider dvs. de mindre flatterende sider af vores personlighed, som vi alle har, men som vi som regel ikke er meget for at vedkende os, i sit liv, og derigennem blive et mere helt menneske. Grunden til at jeg nævner denne bog i dag er, at forfatteren til bogen lige er, som vi siger på godt dansk: DØD (af kræft, i en alder af 57 år) .  Død. Slut. Bum. Færdig.

Men når man læser de mange nekrologer om Debbie Ford, så skriver de fleste ikke at hun er DØD, men at hun har lavet sin “transition”, dvs. sin ændring fra een form til en anden. Fra fast til æterisk form, fra materiel  til spirituel form, fra krop til sjæl, eller hvad man nu skal kalde det på dansk.

Hvor er det dog en meget smukkere måde at omtale det på, synes jeg, end bare at sige at hun er død. Men det er desværre sjældent at vi hører nogen bruge denne spirituelle beskrivelse her i landet. Jeg synes det er synd, og jeg synes egentlig også det er “fattigt”. Hvor ville livet dog være meget mere rigt, hvis vi sagde at vi var gået videre til det næste stadie, i stedet for at være så underligt kolde og afstandstagende overfor det, der jo skal ske for os alle. Det er klart at så mange har svært ved at forholde sig til døden, når vi bliver ved med at omtale den som noget endegyldigt frem for starten på et nyt kapitel.

Jeg håber vi snart kan få et godt ord ind i det danske sprog, så vi også kan komme til at omtale døden som værende en del af en spirituel proces, på en helt naturlig måde.