Jeg er så heldig, at jeg har både et rødt og et hvidt kastanjetræ, og dermed hele 3 Bach-blomster inden for rækkevidde.

Det røde kastanjetræ står i gården, så jeg ser det hver dag, når jeg går ud og ind, og her mens det blomster forsyner det daglig min bil med en ny dekoration af smukke, pink blomster!

Jeg synes ikke det er længe siden at jeg tænkte på at træet stod i knop. De kæmpestore, saftige kastanjeknopper, som lynhurtigt forvandles til blade. Jeg tænkte på, at jeg ville tage et billede af knopperne for at tilføje et billede til min egen foto-samling af Bach’s blomster. Men inden jeg fik det gjort, var knopperne allerede forsvundet og bladene sprunget ud. Jeg nåede det simpelthen ikke, og nu er øjeblikket forpasset og jeg må vente til næste år, med at få taget det billede…

Det Bach’s  blomst  Chestnut bud (Kastanjeknop), skal minde os om, er at vi skal leve i nuet. Hvis vi hele tiden er et skridt foran, når vi ikke at få den erfaring vi skal have. Det er i nuet vi lever, i nuet vi opsamler erfaring, og i nuet vi lærer. Hvis vi har hovedet et andet sted end kroppen, f.eks. går og tænker på at vi skal hente børn kl. 16 og have købt ind til frikadeller og kartoffelsalat, mens vi egentlig burde koncentrere os noget andet (det vi laver lige NU), kan vi ikke lære af vores erfaringer. Det er det, der er problemet for os, der har brug for chestnud bud. Vi lærer ikke af de fejl vi begår, fordi vi simpelthen ikke er mentalt til stede i nuet. Derfor begår vi ofte de samme fejl flere gange, ja endda mange gange, før det lykkes os, at være opmærksomme nok, til at lære af dem og dermed undgå dem i fremtiden.

Faktisk ville jeg have taget det foto af kastanjeknopperne allerede sidste år, men der var jeg heller ikke hurtig nok, eller jeg var simpelthen for adspredt. Jeg håber at jeg når det til næste år… Men måske skulle først tage lidt Chestnut bud, som er den Bach’s blomst, der kan hjælpe mig tilbage til nuet.

Men hvor var det jeg kom fra, det var vist frikadeller og kartoffelsalat… åh gud, nu skal jeg også til at hente børn, så må indkøbene vente…